Szász Ilyés – Méhész

A korondi Szász Ilyés és csaladja a kezdetekkor mondhatni kíváncsiságból fogott neki a méhekkel való foglalkozásnak. Gyorsan kedvet kaptak hozza, és ennek a következménye, hogy jelenleg mintegy 300 méhcsalád gondozói, ezáltal egy színes, egyedi élet részesei, kik jutalmul - virág és méh titkos szövetségének tanúi lehetnek.

A különleges gondossággal, odafigyeléssel megtermelt mézet saját mézlaborban csomagolják ki.

2003 – ban megszerezték a bio - minősítést, így méhészetünk ettől az évtől, a biogazdálkodás normái szerint működik, a kolozsvári Ecoinspect felügyelete alatt.

Állományuk egy része vándorméhészetként működik. Az ország déli részére akác, hársvirágzásra járnak velük. A többi méhcsalád a Hargita hegységben található, havasi méhlegelők nyújtotta változatos, tiszta forrásából készíti a csodálatos havasi-, erdei-, valamint a havasi málnamézet.

Termelnek akác-, hárs-, havasi- és virágmézet, virágport, propoliszt és különböző mézkülönlegességeket, mint a homoktövises-, a fekete áfonyás-, a fekete ribizlis mézkrémek, mézes gyümölcskoktélok és hasonlók.

Mintegy tíz éve foglalkoznak a direkt eladással, ami nagy mértékben segítette őket abban, hogy egyre igényesebbekké és változatosabbakká váljanak a termékkínálatukat tekintve.

A Sóvidék öléből, megtermelt mézüket szívesen kínálják a „helyi termelőtől, helyi kereskedő által, a helyi fogyasztóknak” a többi Góbé termékkel együtt. Megtisztelőnek érzik, hogy termékeikkel elnyerték a Góbék közé tartozás lehetőségét.

Természetes és egészséges, tápláló és gyógyító, egészségvédő és megőrző élelem – ez mind, mind a MÉZ!

 

Szász Ilyés II
537060 Korond
Megye : Hargita