Tekerőpataki sajtkülönlegességek

AKarpaten Milk Kft 2002-ben alakult a Gyergyóújfaluhoz tartozó Tekerőpatakon, a tejfeldolgozást 2005-ben kezdtük el. Én, Bernád Ottó, állategészségügyi technikumot végeztem, másfél évet dolgoztam és tanultam több tejfeldolgozó üzemben is Svájcban, hogy elsajátítsam az érlelt sajtok gyártásának a technológiáját, az ottani tejkultúrát. Bern mellett, Zollikofenben szereztem diplomát.
Már ott elhatároztam, hogy szülőfalumban tejfeldolgozó üzemet nyitok.
Hazajövetelem után sikerült is ezt megvalósítani, kezdetben három alkalmazottal dolgoztunk.
A tejfeldolgozónk megfelel az EU követelményeinek, mint a felszereltség, mint a feldolgozás tekintetében (naponta átlagosan 1500 liter tejet dolgozunk fel).

Kis mennyiségben joghurtot és aludttejet gyártunk, specialitásaink az érlelt sajtok. Ezek közül kiemelnénk a Tekerői és a Súgó sajtokat, amelyek saját recept alapján készülnek 60 naptól fél éves érlelésig. Ezek a termékeink nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, állagjavítót. Kizárólag a helyi, vidéki tehenes gazdák által beszállított friss tejet használjuk fel.

Nemrég indítottunk egy Reggeli sajt termékcsoportot, ezeket a termékeket jó minőségű fűszerekkel készítjük, a sajtok 5-6 hetes pince érlelés után fogyaszthatóak.

Az idén kerültek piacra a fokhagymás, zöldhagymás, pirospaprikás fűszeres sajtok, kiválóan alkalmasak reggelire. Vajas rozskenyérrel szendvicsnek, hidegtálak, előételek készítésére, de nagyszerűen használhatók saláták elkészítéséhez is. A Tekerői, Tilsit és Súgó sajtjaink kiválóan alkalmasak sajtfondue készítéséhez. Az Erdélyben jól ismert fűszerek felhasználásával egyedi ízharmóniát sikerült teremtenünk, elnyerve ezzel a fogyasztóink bizalmát. Fontos számunkra, hogy minőségi termékekkel, különlegességekkel tudjuk állandóan kiszolgálni vásárlóinkat.

Elérhetőségünk:

Karpaten Milk Kft.
Tekerőpatak (Valea Strâmbă) 318. szám
Hargita megye