Gyakran ismételt kérdések

 1. Hol vásárolhatom meg a Góbé termékeket? Csak és kizárólag a székelyföldi üzletlánc üzleteiben?
  A Góbé termékek teljes felhozatalban a székelyföldi üzletlánc üzleteiben találhatóak meg, viszont a székelyudvarhelyi, a gyergyói és a sepsiszentgyörgyi C+C Raktáráruházainknak köszönhetően nagyon sok környékbeli üzletben fellelhetőek már a Góbé termékcsalád
  egyes termékei.
 2. Hol készülnek a Góbé termékek?
  A Góbé termékeket, termékektől függően más-más székelyföldi termelő, más-más székelyföldi településeken állítja elő.
 3. Ki(k) készíti(k) tulajdonképpen a Góbé termékeket?
  A Góbé termékeket székelyföldi termelők készítik, akik Székelyföld bármelyik településéről származhatnak.
 4. Mitől „házi” a Házi tejföl?
  A házi tejföl a „házi” jelzőt a házias íz világának, hagyományos gyártás módjának és magas minőségének köszönhetően nyerte el.
 5. Mit jelöl az egyes termékeken használt „házi” jelző?
  A házi jelző a termék házias ízvilágát jelzi, viszont ezzel a jelzővel különböztetjük meg a kimagasló minőségi kategóriát – prémiumkategóriát – képviselő termékeket is.
 6. Hogyan lesz Góbé a Rucar, a Penteleu vagy a Bradet sajt? Miért hívják így őket? Ott készülnek?
  A Góbé termékek kiválasztásánál az egyik elsődleges szempont az, hogy a termelő helyi, azaz székelyföldi legyen. A Rucar, a Penteleu és a Bradet sajt termelője az Aranyosszék részét képező torockószentgyörgyi Binal Mob Kft. Ennek köszönhetően lettek a Góbé
  termékek részei ezek a termékek. A Rucar, a Penteleu, a Bradet a romániai fogyasztó védelmi előírások szerint a sajt típusát jelőli.
 7. Hogyan lehet egy termék Góbé termék?
  Góbé terméket olyan termelő készíthet, akinek székelyföld területén bejegyzett vállalkozása van. Az utóbbi időszakban a termékek kiválasztásánál egyre nagyobb fontossággal bír az a szempont, hogy olyan termékek kerüljenek be a Góbék sorába, amelyek
  valamiért hagyományosnak vagy helyinek mondhatóak, és összetételükben is minimális az adalékanyag. Az előbbi feltételek mellett elengedhetetlen, hogy a termelőnek legyenek rendben a termeléshez szükséges engedélyei.<.li>
 8. Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy terméknek, ahhoz, hogy Góbé termékké legyen?
  Lásd az előző pontot.
 9. Helyi termelő vagyok, hogyan lehetek Góbé termelővé?
  Lásd a 7-es pontot.
 10. Miben más a Góbé termék, mint a termelő hasonló saját terméke?
  A termelő hasonló terméke és a Góbé termék között a leggyakoribb különbség a kiszerelésben fedezhető fel. Vannak olyan esetek is, amikor az összetételben, receptjében is van eltérés.
 11. Kereskedő vagyok, hogyan forgalmazhatom a Góbé termékeket?
  Kereskedőként a Góbé termékeinket a C+C Raktáráruházainkban vásárolhatja meg. Ilyen üzleteket talál Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön.
 12. Hogyan került be a Góbé termelők közé a torockószentgyörgyi és nagyenyedi termelő? Mit keres a Jud.Alba egyes Góbé termékeken?
  Nagyenyed és Torockószentgyörgy az egykori Aranyosszék része volt. Mivel földrajzilag picit elkülönült az egykori székely székektől, sokan hajlamosak megfeledkezni, hogy Székelyföldhöz tartozik. Mivel az ott élő emberekben ma is nagyon erős a székely eredet,
  szerintünk székelyeknek számítanak, mint mi, méltón foglalták el helyüket a Góbé termelők sorában.
 13. Miért vásároljak helyi terméket?
  Azzal, hogy a helyi terméket választja szerepet vállal a helyi közösség megerősödésében, megmaradásában. Azáltal, hogy ezeket a termékeket választja elősegíti az adott vállalkozás és az ott dolgozók megélhetését, Székelyföldön maradását.
 14. Mennyire egészségesek a Góbé termékek?
  Az utóbbi időszakban a termékek kiválasztásánál egyre nagyobb jelentőséggel bír az a szempont, hogy olyan termékek kerüljenek be a Góbék sorába, amelyek valamiért (recept, ízvilág stb.) hagyományosnak vagy helyinek mondhatóak, és összetételükben is
  minimális az adalékanyag.
 15. Hogyan fér meg egymás mellett a Góbé termék, a Székely termék, az Átalvető, a Székely gyümölcs és a Legendás termékek?
  Mindegyik kezdeményezésnek ugyanaz a célja: a helyi közösséget, Székelyföldet erősíteni, hírünket minél messzebbre eljuttatni. Éppen ezért nem is tekintjük egymást konkurensnek. Számos alkalommal közös standdal jelentünk meg vásárokon/kiállításokon.
 16. Miért pont a gyerekeket, sportolókat támogatják?
  A gyerekek a jövőt testesítik meg. Ennek értelmében meggyőződésünk, hogy azáltal, hogy támogatjuk a felnövekvő generációt sikerül egy-két eszmét becsempésznünk a Góbé eszmeiségéből az ők gondolkodásukba is.