Köszöntő – Az összefogás nevében

Történetünk 2010-ben kezdődött Székelyudvarhelyen. Amikor még sokan másként gondolkodtak az értékteremtésről.

A székelyföldi termelők kisebb nagyobb gondokkal küszködve próbálták értékesíteni hagyományosságuk mellett egészéges termékeiket, a kereskedők felvették a harcot a globalizációval járó multi világiasodással, míg a vásárló közönségre zúdult megannyi választék és információ. Ekkor jött a felébredés a termelőkben, a kereskedőkben és a vásárlókban ekkor tudatosodott, hogy ez így nem fenntartható.

Mi is az a Góbé termék? Egy ízig-vérig helyi összefogás eredményeként létrejött kezdeményezés, amely alternatívát kíván mutatni a székelyföldi termelőknek, kereskedőknek, ugyanakkor válasz a vevők abbéli igényére, mely szerint felértékelődött bennük a természethez való visszatérés érzése. A szeretet, a gondosság, a házias és a székely összefogás valódi íze mind érezhető a Góbé termékekben. Minőségük minden igényt kielégítő: köztük megtalálhatóak az uniós minőségi szabványoknak megfelelő termékek, és a hagyományos, értékeinket örző gyártásmóddal készült készítmények, amelyek egy része a prémium kategóriás „Házi” jelzőt is kiérdemelte.

A termelőkkel karöltve arra törekszünk, hogy a lehetőségeknek megfelelően színezék- és tartósítószer mentes termékekkel szolgálhassunk, amelyek házias ízvilággal és nagyobb részt manufakturás termelési feltételekkel készülnek. Termelőink érezhetően lelket tesznek mindabba, amit előállítanak. Tudják, hogy közös megmaradásunk egyik fontos feltétele a termelőink által előállított, helyi kereskedők által felkarolt és forgalmazott termékek, helyi és idelátogató emberek kiszolgálása.

Amikor a kedves vásárló a Góbé terméket veszi le a polcról, gondoljon arra, hogy ezzel hozzájárul néhány helyi ember munkahelyének biztosításához, dolgozzon ez úgy a termelőnél, mint a kereskedőnél. Gondoljon arra, hogy amikor vásárlása által helyi emberek munkahelyét biztosítja, azzal erősíti a szociális hálót is. Jusson eszébe, hogy a termelő is tenntartható gazdasági tevékenységet tud folytatni, a kereskedő is elégedett, mert a vásárló is elégedett. Elégedett, mert a Góbé termékek által megtapasztalhatóak a hagyományos ízek, a gasztronómiai értékek mellett fenntarthatóvá válik az összefogás, melynek részesévé válhat bárki, aki közösségi értéket kíván teremteni.

 

Ebben kíván sok sikert,
A Góbé csapat