Góbé termékek a székelyeknek

07/07/2010 - 10:15
gobetermek a szekelyeknek

A székelyföldi termékek népszerűsítését, a helyi termelők, kisvállalkozások fellendítését tűzte ki célul a székelyudvarhelyi székhelyű Merkúr üzletlánc, a Góbé termékre keresztelt áruk forgalmazásával. Jelenleg nyolc, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, valamint Gyergyószentmiklóson található üzletből álló piacot kínál a helyben készült termékeknek.

Már több mint egy éve megszületett az ötlet, de tavaly kezdett igazából körvonalazódni, hogy szükség van a térségben a saját márkás termékekre. Akkor kezdtük el az igények, a vásárlási szokások feltérképezését” – nyilatkozta a Krónikának Boros Csaba, a Merkúr üzletlánc tulajdonosa. Mint hangsúlyozta, döntése meghozatalában azt tartotta szem előtt, hogy óvni kellene a helyi értékeket és a térségben kellene tartani a pénzt. Ötletével pedig felkereste a helyi termelőket.

Mint részletezte, az elején egy egyszerű, Merkúr márkanévvel indult, később aztán a székelyföldi üzletláncként ismert áruház szlogenjéből adódóan is, egy székelyes megnevezést próbált keresni, hogy az általuk forgalmazott termékek nevükben is tartalommal telítődjenek. Így lett a Góbé, tudtuk meg Gönczi Dezsőtől, az üzletlánc marketingmenedzserétől. A szakember elmondta, a felmérések azt mutatják, hogy Nyugat-Európában is megnövekedett az igény az elmúlt években a saját márkás termékek iránt, az itteni tapasztalatok pedig arra irányulnak, hogy ami ott elkezdődik, az másfél év múlva itt is megjelenik, „erre kellett felkészülni”.