Gáll Erzsébet – a házi szörpök készítője

AGáll-háziszörpök természetes alapanyagokból, hagyományos módon, hidegen, kézzel sajtolva készülnek, nagymama régi receptjeit alkalmazva. A gyergyószentmiklósi Gáll család 2003 nyarán gondolt először arra, hogy a vidékre jellemző gyümölcsökből eladási szándékkal készítsenek különböző szörpöket. Évről évre bővítgették a termékeik skáláját, vásárlóik egyre nagyobb megelégedésére. 2005-től mint kisvállalkozás foglalkoznak a szörpkészítéssel, munkájukkal próbálják a családjuk megélhetését biztosítani. Mindenik felhasznált gyümölcsnek megvan a maga jótékony hatása szervezetünkre. A homoktövis kitűnő immunrendszer-erősítő, a fenyőrügyszörp a légúti megbetegedés tüneteire nyújt enyhülést, a fekete áfonya eredményesen alkalmazható hasmenés ellen, míg a vörös áfonya a veseés húgyúti megbetegedésekre javallott. Fő célkitűzésük a minőség folyamatos megőrzése.

Az alapanyagokat (fenyőtoboz, fenyőrügy, valamint erdei gyümölcsök: málna, vörös áfonya, fekete áfonya) a Gyergyó környéki hegyek erdeiből gyűjtik be, érintetlen, tiszta környezetből. A fekete ribizlit, meggyet saját termesztésből hasznosítják.

A homoktövist a moldvai dombvidék lankáiról szerzik be. Szörpjeik készítésekor nagy gondot forditanak a gyümölcsök minőségére, mert csak frissen szedett gyümölcsből lehet házilag igazán finom, nyers szörpöket készíteni.

Gáll Erzsébet szörpjei azért különlegesek és másabbak, mint a legtöbb hasonló termék, mert akár 2-3 évig is tökéletesen őrzik az alapanyagul használt gyümölcsök friss ízét, zamatát.

A szörpök tízszeres hígítást bírnak üdítőitalnak alkalmazva.

Nem törekednek arra, hogy egyre többet termeljenek,

mivel úgy gondolják, sokkal értékesebb az, hogy amit csinálnak, azt szívvel-lélekkel tegyék. A Gáll család nagy örömmel fogadta a Góbé-termékcsalád tagjai közé való bekerülést.

Úgy érzik, ez nagy elismerés a számukra, tudva azt, hogy Góbétermék csak a helyi termékek legjobbja lehet.

Ugyanakkor az értékesítés szempontjából is nagy segítséget látnak benne, mivel így lehetőséget kaptak arra, hogy a Székelyföldi Üzletlánc mindenik üzletében jelen legyenek termékeikkel.

Kifejezetten örülnek annak, hogy termékeiket megismertethetik más városok vásárlóközönségével is.

Bíznak abban, hogy a Gáll-szörpök kivívják maguknak a vásárlók megelégedését és megállják a helyüket a Góbétermékek sorában..

535500 Gyergyószentmiklós
Kossuth Lajos u. (13B országos út) 67. sz.
Megye : Hargita
Tel: 0266-362 945

Mobil: 0749-053 476

E-mail: gerzsebet@citromail.hu
Web: www.galltermekek.ro