Bomilact – a sajt igazi íze

ABomilact Kft.-t 1993-ban alapították a Csíkszeredától 16 km-re fekvő Csíkmadarason, a cég jelenleg is itt működik. Kezdetben három alapító tagja volt, majd egy pár év múlva a Bogács család vette át a cég részvényeit. 2011- től Bogács Lóránd vezeti a vállalatot.

Az első periódusban 8 alkalmazott dolgozott, aztán később voltak időszakok, amikor a 83 főt is elérte a foglalkoztatottak száma. A gyártási folyamatok modernizálásának köszönhetően a tejfeldolgozás jelenleg 31 alkalmazottal történik.

Olyan termékek gyártását tűzték ki célul, amelyek különleges fogyasztói igényeket elégítenek ki és elősegítik az egészséges táplálkozást. A gyár dolgozói az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi előírások alapján végzik munkájukat, a termékek minőségével törekszenek arra, hogy maradéktalanul eleget tegyenek a fogyasztói elvárásoknak.

Ezen törekvés megvalósítása érdekében vezették be a SR EN ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági, valamint a SR EN ISO 9001:2008 minőségbiztosítási szabványokat.

Kitűnő nyersanyagbázissal rendelkeznek, helyi termelőktől vásárolják a tejet, szigorú minőségi és higiéniai ellenőrzésekkel biztosítják az állandó kiváló minőséget.

Termékeiket a székely ízvilág megőrzésével fejlesztik. A cég széles termékpalettával rendelkezik.

A hagyományos gyúrt és ömlesztett sajtok mellett olyan sajtkülönlegességeket is előállítanak, mint a hagyományosan füstölt, fonott Parenyica és a fűszeres sajttekercsek. A közeljövőben a gyár termelését szeretnék még hatékonyabbá tenni, ezzel egy időben széles körben megismertetni a termékeket.

El szeretnék érni, hogy az országos piacon is helye legyen az általuk előállított tejtermékeknek. Ennek érdekében fontosnak tartják tudatosítani a vásárlókban, hogy termékeiket kizárólag természetes nyersanyagok felhasználásával állítják elő, adalékanyagok hozzáadása nélkül. A Góbé-termékcsaládot azért választották, mert közelállónak érezték a kezdeményezést, és úgy gondolták, hogy a Székelyföldön előállított termékeik is méltón viselhetik a Góbé nevet. Azáltal, hogy a Góbé-termékcsaládba tartoznak, egészséges székely termékek fogyasztására szeretnék ránevelni a vásárlókat..

BOMILACT SRL
537071 MĂDĂRAŞ
Hargita megye
E-mail: bomilact@topnet.ro
Web: www.bomilact.wordpress.com