BIOfruct – a natúr almalé

ABIOfruct Kft. 2005 óta tevékenykedő erdélyi vállalkozás Csíkszeredában. Az almalégyártás ötlete 2003-ban fogalmazódott meg bennünk, ebben az évben tértem haza Svájcból, ahol egyetem után egy négy hónapos mezőgazdasági praktikumon vettem részt egy nagygazdaságnál Zug kantonban.
Itt többek között a szüret alkalmával almalégyártással is foglalkoztam, ami rengeteg sikerélményt nyújtott számomra. Nagyon megtetszett a gyártási folyamat, maga az egész szüreti hangulat, az ésszerű, praktikus svájci gazdaszemlélet, és ahogyan a gyakorlatban mindezt megvalósítják. Elhatároztam, hogy hazatérve mindenképp kamatoztatni fogom az itt tanultakat és megalapítom saját cégemet. Így alapítottuk meg cégünket, amelynek tulajdonosai jómagam, azaz András Hunor Jenő, illetve Gál Róbert – aki szintén dolgozott Svájcban az említett gazdaságban – vagyunk. Cégünk főtevékenysége a zöldségés gyümölcsfeldolgozás, ezen belül a gyümölcslégyártás prémium minőségben. A friss gyümölcsből 100%-os natúr almalevet állítunk elő, Bag IN Box rendszerbe csomagolva (csomag a dobozban típusú csomagolástechnika). A piacra megalakulásunkkor a 100%-os almalével léptünk be, de szeretnénk bővíteni más zöldség-, illetve gyümölcsféleségekkel a termékskálánkat.

A BIOfruct célja, hogy elégedett fogyasztói körét bővítse és natúr, organikus termékei révén erősödjön a naturalisták tábora, azoknak a köre, akik egészségüket mindennél előbbre tartják! Cégünk a belföldi piacon elsőként nyitott teret mind a gyártási, mind a csomagolás technikájában, ezáltal elindítva egy új termék szegmensét. Megalakulásunk óta több céggel bővült a piac, amely versenyhelyzetet eredményezett – ez hozzásegített a márkanevünk öregbítéséhez, és kialakított egyfajta bizalmat a fogyasztók fele. Romániában piacvezetők vagyunk, ezt a termék egyediségével, a konstans minőséggel probáljuk megtartani. A BIOfruct egyedisége a gyártási technológiában, illetve csomagolási-megjelenítési formájában rejlik, csak kimondottan szüret időszaka alatt gyártjuk termékeinket, nem használunk semmiféle adalékanyagot, enzimeket, illletve tartósítószereket. Az almalevet nem szűrjük, és 4-5, speciálisan erre a célra megválasztott almafajtát használunk, így kapjuk a kiváló illatú és zamatú BIOfruct-almalevet. A piacon való maradás nehéz, mivel a többi gyártó olcsóbb árakkal és agresszívebben próbál teret nyerni, egyetlen mentsvárunk a kialakított fogyasztói bizalom a termékünk iránt. Az utánunk megjelenők olcsóbban árulják termékeiket, ellenben azok az almalevek szűrve, enzimkezelve vannak, és 2-3 alma fajtából gyártják egész évben, ami így veszít zamatából és természetességéből. A terméket 5, 10 literes kiszerelésben gyártjuk és egy aszeptikus (csírátlanított), dupla falú nejlonzacskóba töltjük, amely egy műanyag csappal van ellátva. A dugaszolt és biztonsági szeleppel ellátott zacskó kerül bele a natúr kartonba. A szavatossági idő a felbontástól számítva 30 nap, felbontás nélkül 18 hónapig tárolható. A hosszú szavatossági időt a pasztörizálási folyamat biztosítja, a termék nem tartalmaz semmiféle tartósítószert.
A feldolgozás 2005-ös, EU-szabványoknak megfelelő új gépsorral történik a csíktaplocai modern, európai uniós élelmiszerbiztonsági normáknak megfelelő kisüzemben, amely a kifogástalan minőség és a fogyasztók maximális kielégítése érdekében folyamatos fejlesztés alatt van.

Arculatunkat az egyszerűség jellemzi, felhasználva a natúr kiegészítők nyújtotta lehetőségeket, és ezt alkalmazva minden megnyilvánulási területen.

A domináns színek a barna, zöld, valamint a vérnarancs, amelyek mind megtalálhatóak a természetben.

Az arculat kiépítésénél fontos helyet foglal el a kontinuitás, ezért minden kísérő, kiegészítő és reklám, promóciós és protokoll anyag natúr karton és alapanyag felhasználásával történik, alkalmazva a három alapszínt.

Nagy potenciált láttam a Góbé márkanév alatt legyártott termékekben, amelyek egyrészt emocionális töltetükkel próbálják felébreszteni a magyar fogyasztókat, másrészt a legjobb helyi és környékbeli élelmiszeripari termelőket szólítják meg, akik hagyományos, ízes és jó minőségű termékeikkel bővíthetik a vásárlói kosarat, közkedveltté téve a Góbé-termékeket.

Így a 2010-es évtől, amikor a Merkúr-üzletlánc vezetősége megkeresett az együttműködési szándékával, szívesen mondtam igent és léptem be a termelők sorába a 4 literes kiszerelésű Góbé-almalével.

Biztató forgalmat generálnak a már több városban jelen lévő Merkúr-üzletek, és reménykedem a perspektivikus növekedésben is.

 

   

BIOfruct Kft.
Székhely : 530200, Csíkszereda
Hunyadi János utca 69.
Hargita Megye
Románia
Tel:(+4)0745487539
E-mail : office@biofruct.ro
Web : www.biofruct.ro